Ovjereni i neovjereni prijevodi osobnih dokumenata - Servis e-Građani

Preseljenje u inozemstvo često iziskuje puno vremena i novca, a s obzirom na upite naših klijenata, vjerujemo da će Vam ovih par savjeta pomoći.

Svima je dobro poznato stajanje u redu i rješavanje "papirologije". Za to je nekad bilo potrebno cijelo dopodne, šetanje od šaltera do šaltera, pa do kioska po biljege, pa nemaš neki papir… Doslovno smo trebali uzeti slobodan dan. S vremenom se pojavio sustav e-Građani koji nam je uštedio vrijeme i novac. Taj sustav je pružatelj javnih usluga, s ciljem ubrzanja komunikacije građana i javnog sektora. No, što to znači? Za korištenje usluga u sustavu e-Građani potrebno je posjedovati vjerodajnicu – sredstvo kojim se prijavljujete u sustav. Nju već posjedujete ako imate elektroničku osobnu iskaznicu, korisnik ste internet bankarstva, elektroničkih servisa ili ste student, djelatnik visokog učilišta ili djelatnik u zdravstvu. U nastavku možete provjeriti posjedujete li jednu od prihvaćenih vjerodajnica:

https://gov.hr/e-gradjani/lista-prihvacenih-vjerodajnica/1667

U navedenom sustavu dostupne su vam mnoge elektroničke usluge – možete zatražiti izvode iz matične knjige rođenih, vjenčanih ili knjige državljanstva, uvjerenja o prebivalištu, boravištu, predati zahtjev za izradu putovnice, vozačke dozvole, obaviti prijavu/upis rođenja djeteta u maticu rođenih, evidenciju državljanstva, prijaviti prebivalište novorođenog djeteta, regulirati zdravstveni status novorođenog djeteta, naručiti Europsku karticu zdravstvenog osiguranja, provjeriti uplaćene doprinose itd. 

Uz to možete primati obavijesti o isteku osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole ili registracije vozila, početku blokade računa i deblokadi računa itd. Više o uslugama i obavijestima na:

https://gov.hr/e-gradjani/o-sustavu-e-gradjani/1584

Sve to možete obaviti iz udobnosti Vašeg doma, bez biljega i u roku od nekoliko minuta. Ispravu možete preuzeti i spremiti na Vaše računalo ili ga proslijediti putem e-maila školi, poslodavcu, referentu ili sudskom tumaču na prijevod. Ukoliko imate pitanja javite nam se putem e-maila: info@verbalis-prijevodi.com ili telefona: 097/729-8036 i rado ćemo Vam odgovoriti na Vaša pitanja.

Vaš Verbalis